Over mij

Er is heel veel mogelijk wanneer je rust kunt vinden in jezelf. Je laat je dan niet gek maken door de drukte van het dagelijks leven. En …. je maakt jezelf ook niet gek door overdreven perfectionisme of onnodige zorgelijke gedachten. Je geniet meer en je ontdekt welke echt jouw  kwaliteiten zijn. Het wordt je duidelijk waar jouw grenzen liggen en je hoe je die kunt bewaken. Ik geniet bijzonder van mijn werk als coach en trainer als ik mensen kan  begeleiden om die rust te vinden.

Ik ben Herman SteeJUNI 2015XXXnvoorde. In het verleden heb ik met veel plezier in het onderwijs gewerkt. Daar was ik  o.a. leerkracht, docent, intern begeleider en trajectcoach. Ik volgde ondertussen allerlei opleidingen op het gebied van coaching, training en therapie. In 1994 begon ik mijn bureau ‘Oase Coaching’.
Een belangrijk moment in mijn leven was het contact met De Leonardushoeve in Belfeld. Een klooster waar ik leerde hoe je kunt werken zonder last te hebben van werkdruk. Je bent niet bezig met willen, moeten, bereiken of presteren. Je bent alleen maar bezig met….ja, met ‘bezig zijn’. Werk komt gewoon af en ondertussen kun je genieten van ‘doen’.  Ik wist toen dat dat de basis zou worden van mijn werk als coach en trainer.
Ik begeleid nu met name mensen met stress- en burnoutproblemen. Ik ben erg blij met mijn programma ‘Slow Working’  Een programma voor stresspreventie dat met veel succes is uitgezet voor bijvoorbeeld onderwijsorganisaties.  Daarnaast begeleid ik veel particuliere klanten in re-integratietrajecten en geef ik mindfulnesstrainingen.
Naast een groot aantal bijscholingsworkshops op het gebied van burnout- en stressbegeleiding deed ik o.a. de opleiding psychotherapie bij het NAP, voor master registercoach NLP bij BGL, voor stressconsultant bij CVB in Baarn en de opleiding voor mindfulnesstrainer bij CVM in Amsterdam.