Slow Working

Training en coaching:  minder stress en meer werkplezier

Dit levert Slow Working je op

  • Je kunt beter met stress omgaan
  • Jouw impact, veranderkracht en creativiteit nemen toe
  • Je neemt beslissingen vanuit rust en niet vanuit stress.
  • Je werkt met meer focus aan je opdracht of taak
  • Je kunt beter luisteren en zien wat nodig is in een gegeven situatie
  • Je ontwikkelt meer zelfvertrouwen en ervaart je werk als zinvoller
  • Je geniet meer en leert te leven in het hier en nu

Geïnteresseerd? Vraag een vrijblijvend informatiegesprek aan.

Bewustwording en praktische uitwerking
Slow Working is een traject met een combinatie van training en coaching waarin je leert je stressgehalte te verminderen en je eigen kracht te vergroten. Het doel is door het vergroten van je bewustzijn gedachten en gedrag die stress veroorzaken aan te pakken.  Je leert jezelf beter kennen. Je leert welke (stressvolle) gedachten je allemaal hebt, welke emoties een rol spelen en hoe deze je dagelijks handelen beïnvloeden.
Daarnaast leer je hoe je je dat in de praktijk van alle dag dag kunt omzetten en zo je stress vermindert en je werkplezier vergroot.

Gedachten en stress
Onze geest heeft voortdurend de neiging bezig te zijn met toekomst of verleden. Dat kan positief zijn als je je verheugt over iets wat nog gaat komen of als je nog kunt nagenieten van iets wat onlangs gebeurde. Maar het is negatief als het gaat over  alles wat nog ‘moet’ of over onopgeloste zaken uit het verleden.  We maken ons zorgen en we kunnen dat niet loslaten. We zijn almaar bezig met oordelen over onszelf, anderen of situaties. Dat gaat allemaal volkomen automatisch. Al dat oordelen is vaak onnodig en dringt zich aan ons op op momenten dat we dat net niet kunnen gebruiken. Stress is het gevolg.

Loslaten
Met Slow Working leer je om bezig te zijn ‘met waar je op dat moment mee bezig wilt zijn’. Je leert om je niet te laten meeslepen door stressvolle gedachten. Je kunt gedachten die stress veroorzaken gewoon laten voor wat ze zijn.  Alles wat nog ‘moet’ of waar je je druk om maakt laat je los en je stel je uit tot het moment waarop jij beslist dat je er wat mee wilt.